Schengen Anlaşması
Schengen Anlaşması, 1985 tarihinde Lüksemburg'un Schengen isimli küçük bir bölgesinde imzalanmıştır. Schengen Anlaşması imzalanarak Avrupa ülkeleri arasında sınır kontrollerinin kalkması ve insanların özgürce seyahat edebilmeleri amaçlanmıştır. Bu bölgeye dışarıdan yapılacak ziyaretler için “Schengen Vizesi” zorunlu tutulmuştur.
Schengen Bölgesi Neresidir ve Hangi Ülkeleri Kapsar?
Schengen Bölgesi, 26 adet Avrupa Birliği üyesi ülkeyi kapsar. Bu ülkeler şunlardır: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre.
Schengen Vizesi Kimler İçin Gereklidir?
Schengen Vizesi, Schengen Bölgesi içerisinde seyahat etmek isteyen ve sınırları serbestçe geçebilmek isteyen bazı üçüncü ülke vatandaşları için zorunlu tutulmuştur. İş seyahati, kısa süreli çalışma veya staj, eğitim veya akademik araştırmalar, aile veya arkadaş ziyareti yapmak isteyenler ve bölgeden transit geçiş yapacak kişiler Schengen Vizesi almalıdır.
Schengen Vizesi İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Vize uygulamasının temel amacı ülkelerin sınır güvenliği sağlayabilmesi ve düzensiz göçün önüne geçebilmektir. Schengen Vize başvurusu değerlendirilirken ilk dikkat edilen husus başvuru sahibinin seyahat amacıdır. Başvuru sahibi, geçerli bir seyahat amacına sahip olmalıdır ve seyahati süresince bütün giderlerini karşılayabiliyor olmalıdır. Ziyaret amacını vize süresi kapsamında tamamlamasının ardından ülkesine dönüş yapması beklenir. Yapılacak başvuruda ilgili belgeler ile başvuru sahibi tüm bunları ispat etmekle yükümlüdür. Tüm bunların göz önüne alınarak başvurunun eksiksiz olarak tamamlanması halinde başvurunun onaylanması beklenir. Ancak unutulmamalıdır ki vize onayında nihai karar ilgili ülkenin yetkilileri verir ve hiçbir zaman onay garantisi söz konusu olamaz.
Schengen Vizesi Nasıl Alınır ve Başvuru Nasıl Yapılır?
Vizesi başvurusu için öncelikle bir seyahat planı oluşturulur ve gerekli belgeler hazırlanır. Gerekli belgeler ve şartlar ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Başvuru için ilgili ülkenin konsolosl
uğundan veya başvuru merkezinden randevu alınır. Randevu tarihi geldiğinde ilgili kuruluşta biyometrik veriler alınır ve başvuru belgeleri yetkiliye teslim edilir. Değerlendirme sürecinin ardından başvurunun onaylanması halinde pasaporta bir vize etiketi eklenir ve teslimi sağlanır.
Schengen Vizesi başvurunuzu prosedürlere ve taleplere uygun olarak yapmak için hemen bizimle iletişime geçebilir ve tüm süreci uzman vize danışmanınızın yürütmesini sağlayabilirsiniz.